20. syyskuuta 2013

Valmiusaste 72%

Hiljaa hyvä tulee, välillä tuntuu ettei talo etene mihinkään kun saman työvaiheen kanssa on tuhrattu viikko toisensa jälkeen, mutta kyllä se sieltä vaan valmistuu :)

Ilmastointipuoli alkaa olla jo kunnossa ja hyväksyttykin KVV/IV-vastaavan toimesta, yläkerran seinissä on muutamaa koloa lukuunottamatta jo villat ja alakertaan on ilmestynyt väliseinän runkoa sekä takka! Seuraavaksi kutsutaan puhallusvillan asentaja paikalle ja jatketaan alakerran puolella hommia välipohjan villoittamisella ja pahvittamisella sekä väliseinien tekemisellä. Yläkertaan laitetaan seinille/kattoon muovit ja koolaukset. Rappukuilun eristämistä tuumaillaan myös. Näistä Jii kirjoittanee sitten tarkempaa selostusta kun ehtii.

Eilen saimme ihan oikeasti sähkön taloon, kun sähkömies kävi asentamassa sähkötaulun tekniseen tilaan ja pistorasiat tällä hetkellä "raksakeittiönä" toimivaan tulevaan vessaan. Ei siis enää pihan poikki kulkevaa jatkoroikkaa! :)

Takasta sen verran kertomusta, että kyseessä ei siis ole mikään valmistakkamalli, vaan paikallaan muurattu kuoritakka. Muurausajankohta tuli vähän puun takaa, sillä meillä oli vain pari päivää aikaa lopullisesti päättää takan malli :D valitsimme yksinkertaisen ja modernin mallin, johon vähän osviittaa otettiin netistä löytyneestä (ilmeisesti asuntomessutalon) mallista. Hyvä kuva löytyy täältä ihanasta Pesänrakennus-blogista :) Takka viimeistellään rappaamalla ja luukun ympärille laitetaan laattaa putsaamisen helpottamiseksi (vaikka kuulemma nokeamista pystyisi välttämään jos takkaa "käyttää" oikein - ehkä, mutta laatat näyttää silti kivalle!) Tähän siis tehdään vielä vähän tuon ko. mallin mukaan takka- ja leivinuunin puille säilytyslokerikko takan vasemmalle puolelle, keittiön suuntaan tulee sitten samalla leivinuuni, jonka malli on vielä mietintämyssyssä.

Pahoittelut edelleen kuvien surkeasta laadusta, ne on otettu älypuhelimen kameralla ja harkitsen vakavasti puhelimen vaihtoa parempaan :D (tai kameran käyttämistä..)

Takka kuivuu vielä viikon verran ja sitten saadaan lämmitellä jo tupaa!

Ihanaa syksyä kaikille lukijoille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti