9. kesäkuuta 2015

Seinien (uudelleen)maalausta ja muita jämähommia

Kuukausi on vierähtänyt taas kuin huomaamatta, vieläkään emme ole ehtineet/raaskineet saunaa koelämmittää mutta ehkä juhannuksena ;)

Viime viikot on tehty ns. jämähommia eli niitä viime silauksia alakerrassa. Periaatteessa muuttoon pitäisi kohta alkaa valmistautua, sillä puuttuvia juttuja olisivat enää:

- lattian laminointi (laminaatit tilattu, toimitus juhannuksen jälkeisellä viikolla)
- kolmen seinän tapetointi (yhteen tapetti jo valmiina, toiseen tulossa ja kolmanteen vielä haussa)
- katto- ja lattialistat
- eteisen katon panelointi (ei periaatteessa kuitenkaan muuton esteenä)
- Ikean Pax-vaatekaapin kokoaminen meidän makkariin

Viime viikonloppuna maalailin seiniä uusiksi. Seinät oli siis jo kertaalleen maalattu väreihinsä mutta totesimme, että täyshimmeä Biora Balance oli melkoisen huono valinta.. Ainakin meidän makuuhuoneeseen valittu sävy "takorauta" (Tikkurila Y500) on varsin arka osumille: pienikin hipaisu jättää jäljen seinän pintaan. Haimme siis valkoisiin seiniin puolikiiltävää Remontti-Ässää (sävy "paperi") ja värillisiin seiniin himmeää Lujaa. Seiniin tuli aavistus lisää kiiltoa ja samalla sävyt muuttuivat paljon elävämmiksi! Meidän makuuhuoneen takorauta-seinä päätettiin tosin tapetoida, kun löytyi sopiva samansävyinen kuitutapetti Vallilan New York -mallistosta (kuten tässä kuvassa, mutta pinnassa on lisäksi aavistus kimalletta).

Aan huoneeseen tuli harmaata ja pinkkiä seinää (sävyt "laasti" ja "karamelli"), jotka sopivat hyvin yhteen sinne hankitun tapetin kanssa.


Olohuoneen seinä maalattiin uudelleen samalla sävyllä kuin aiemminkin (Tikkurilan "ajopuu"), mutta maali siis nyt himmeä Luja, joka ei pienistä kolhuista säikähdä :) Samassa kuvassa näkyy nyt valmiit takka ja leivinuuni, jotka ovat saaneet pintaansa laatat ja Tunto Kivi -pinnoitteen (sävy "aurinkokivi"). Kuvassa etualalla myös valkoiseksi maalattu kattopalkki olohuoneen ja käytävän välillä :) 




Leivinuunin pinnoite tässä juuri laitettu, sävy tuli kuivuttuaan tummemman ruskeaksi.
Tunto Kivi vaati kaksi kerrosta, ettei pohjamaali (Tikkurilan Varma) paistanut enää läpi.
Sekä leivinuunin että takan päällisetkin laatoitettiin vaalealla laatalla, ovatpa siten helpommat pitää puhtaana pölystä :)

Lattian valinta olikin meillä se harmaita hiuksia aiheuttava homma, mieleistä kun ei meinannut millään löytyä! Se tiedettiin, että nykyisessä asunnossa oleva tammiparketti on liian keltainen meidän makuun, joten jotain ihan muuta siis etsittiin. Haku rajautui sitten lankkulaminaatteihin, joista mallikappaleita käytettiin talolla useita. Lopulta päästiin yksimielisyyteen ja meille tulee nyt sitten Haron Kastanja Impresso -lankkulaminaatti. :) tilaus on tehty ja laminoimaan päästään juhannuksen jälkeen.

Ison vessan pitkä seinä sai saman värin kuin makkarissa oli eli takorautaa. Lopputulos on yhdessä laattaseinän kanssa melko dramaattinen :D Tykkään!



Kaikenlaisia pikkuhommia on tehty edellä mainittujen lisäksi ja yläkerrassa on saatu kipsilevyjä seinille. Yläkerran konehuoneen eli ilmastointikoneen, keskuspölynimurin jne sijoituspaikan seinät on jo tasoitettu ja sen saa kohta maalata. Sittenpä saakin asennella ilmastointikoneen paikoilleen. 

Ulkohommat eli pihan tasoitus ja autotallin pohjat odottavat kesää/syksyä, toistaiseksi ei ole puhtia (eikä oikein budjettiakaan) aloitella niitä. Onneksi takapihan koivikko ei laittoa kaipaakaan, vaan sitä on ilo katsella ihan tuollaisenaan ;)




1 kommentti:

  1. Hei, Minkä värinen pohjamaali teillä on takassa? Onko se myös ajopuu vai Aurinkokiven sävylle suositeltu pohjamaalin sävy?

    VastaaPoista